Wednesday, October 7, 2009

Takarazuka

Nädalavahetusel käisime me klassiga Takarazukas Rose of Versailles' teemalist etendust vaatamas. Teater on nimetatud linna järgi, kus ta rajati, ja asub Hyogo prefektuuris, Hirakatast kuskil tunni aja kaugusel (kiirrongiga tulles).

Takarazuka on tuntud oma ainult naistest koosneva teatritrupi tõttu ja neil on päris palju fänne Jaapanis. Tokyos asub ka üks Takarazuka teater, aga põhietendused on siiski Takarazuka linnas. Tavaliselt on paremad piletikohad väljamüüdud, aga meie istekohadel polnud ka midagi viga; nägi kõike, mis laval toimus.

Etendus oli muidugi jaapani keeles. Ma olin juba varem Rose of Versailles' looga tuttav, nii et sain enamusest aru. Sellegi poolest on Takarazuka etendused vaadatavad, sest tegemist on väga andekate teatriinimestega, kes mitte ainult ei näitle, vaid laulavad ja tantsivad ka täiesti tipp-tasemel. Peale põhietetendust oli lisaks veel üks show, mis sisuliselt oli muusikal, ja see koosnes erinevatest tanstu- ja laulunumbritest. Päris muljetavaldav oli! Põhietendusega polnud see kuidagi seotud, pigem oli see mõeldud fännidele või siis selleks, et näidata, milleks Takarazuka võimeline on. Igal juhul tahaks veel Takarazukasse minna!

Siin on ka mõned pildid, eriti palju ma seekord neid ei teinud - Takarazuka; loomulikult etenduse ajal oli pildistamine keelatud.

No comments:

Post a Comment