Thursday, October 29, 2009

Sanjusangendo - Kyoto, Mikoshi

Pole siia viimasel ajal midagi kirjutanud, sest õppisin eksamiteks. Eksamid on nüüd läbi, loodetavasti läks hästi ka. :)

Igal juhul on siin mõned pildid paari nädala tagusest külaskäigust Kyotosse. Kyoto on väga ilus koht ja pole Hirakatast kuigi kaugel, plaanis on sinna veel mitu korda minna.


Sanjusangendo on Kyoto üks kuulsamaid vaatamisväärsusi. See on umbes 120 meetri pikkune tempel/saal, rajatud u 12. sajandil. Templisse on paigutatud 1001 jumala Kannoni kuju, igal ühel kuskil 2o paari käsi. Peale selle on seal veel 28 teiste tähtsamate jumalate kuju ja templi keskel asub suur kullast buddha kuju. Pildistamine oli seal keelatud, nii et kujudest ma pilte ei saanud teha. Selle eest võis pilte väljas teha.

Samal päeval oli Hirakatas omikoshi festival. Tegemist on rongkäiguga läbi linna, milles võivad vist kõik osa võtta, aga enamasti on noored poisid ja mehed need, kes tassivad pühamuid. Sinna juurde käivad ka taiko trummid ja laulmine. Arvatavasti erineb see festival eri regioonides, aga põhimõte on sama. Samalaadne festival on ka danjiri; minu teadmiste kohaselt toimuvad need mõlemad viljakusjumalate auks ja/või lõikuskuu tähistamiseks. Praeguseks on riisipõllud nüüd juba tühjaks tehtud.

Veel pilte

No comments:

Post a Comment